Beschrijving

Het Luchtkuuroord Schindeldorf (in midden-Duitsland op 473 m hoogte) ligt bij het dorpje Stromberg. (circa 3,5 uur rijden vanaf Utrecht)

Bekijk de ligging op google maps

Verheug u op een prachtig gelegen park midden in een groot stuk bos, nabij een golfbaan. (18-holes-toernooibaan, Driving-Range en Putting Green) en kilometerslange fiets- en wandelwegen.


Stromberg is een typisch dorp in Hunsrück en ligt valkbij het "Mittelrheintal" (midden-Rijn-dal) dat op de Unesco werelderfgoedlijst staat. De pittoreske en bekende toeristische steden Bingen en Rüdesheim zijn enkele autominuten verwijderd.

Als stad van de „drie Burchten“, de „drie Heuvels“ en de „drie dalen“ is Stromberg een geliefd vakantie-oord. Want de Rijn, Nahe en Moezel zijn zeer dichtbij. Onderneem mooie uitstapjes in het midden-Rijn-dal met zijn mooie burchten en de omringende wijndorpen, of een dagtrip naar Mainz, Rüdesheim of Wiesbaden.


Tussen Rijn en Nahe biedt Stromberg en de omringende dorpen echter meer als wijn, woud en wandelen. Naast gunstige sportmogelijkheden kunt u ook in de Duitse geschiedenis duiken.

In de nabije omgeving vindt u o.a. zwembaden, burchten, rivieren, rondvaartboten, fietsverhuur, kinderspeelplaats, tafeltennis, nordic walking, mountainbikes, bekende cultuurhistorische steden, restaurants, bossen, indoor-kinderspeelplaats, pretparken, heuvels, bergen, grotten, een 18 holes golfbaan, wildparken, sauna's, tennisbanen, wintersportmogelijkheden zoals rodelen en langlaufen.

Brochures en meer info over de mogelijkheden voor uitstapjes, cultuur, sport, spel en ontspanning vindt u natuurlijk bij de receptie op het park.